Federatia Oierilor de Munte
Home Evenimente
Evenimente
FESTIVALUL OIERILOR - ediţia 2015 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 22 September 2015 10:02

FESTIVALUL OIERILOR - ediţia 2015

 

Cea de a VII-a ediţie a Festivalului Oierilor şi Târgul Produselor Tradiţionale va avea loc în perioada 25 - 27 Septembrie a.c., la Tohanul Nou - Tabără, judeţul Braşov, un loc devenit tradiţional pentru acest eveniment dedicat oieritului montan.

 

Festivalul Oierilor este organizat de: Federaţia Oierilor de Munte din România (FOM), Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Ecvine - Braşov, Asociaţia Crescătorilor de Taurine - filiala Braşov, Asociaţia "de la români pentru români", Primăria şi Consiliul Local Zărneşti.

 

Last Updated on Tuesday, 22 September 2015 10:13
Read more...
 

Principalele realizări ale Federaţiei Oierilor de Munte din România

1. Încă de la înfiinţare F.O.M. din România a procedat la identificarea tuturor problemelor cu care se confruntă oierii de munte de la noi din ţară, motiv pentru care a organizat în perioada 26-28 iunie 2009 împreună cu Federaţia Agricultorilor de Munte „Dorna” - Vatra Dornei un seminar intitulat „Oieritul din Carpaţii României încotro ? ”, eveniment care s-a desfăşurat în localitatea Moeciu din judeţul Braşov.

Citeste mai departe
 

Festivalul oierilor de la Tohanul Nou

La Tohanul Nou, prima ninsoare din acest an a coincis cu deschiderea „Festivalului oierilor”, organizat pentru al patrulea an consecutiv, la data de 22 septembrie a.c. Sărbătoarea câmpenească marchează încheierea ciclului pastoral prin „coborâtul oilor” de la munte.

Citeste mai departe
 

PROIECTUL TRANSHUMANŢA 2013

Transhumanţa oilor din Carpaţi 2013 - Ecou al istoriei comune carpatine

Transhumanța pastorală este o formă de deplasare a turmelor de oi conduse de ciobani ce se realizează pe durata unui anotimp, pe anumite trasee bine stabilite, pornind de la șesuri spre pășunile de munte în perioada verii, și apoi întoarcerea acestora când se apropie toamna, pentru iernat în satele de baștină . Fenomenul de transhumanță pastorală aparține prin excelență mocanilor transilvăneni și a fost determinat de insuficiența pașunilor și nutrețului față de bogăția oilor, a vitelor și cailor pe care le dețineau. Oierii sau ciobanii transilvăneni au fost elementul cel mai puternic şi persistent al unităţii naţionale peste graniţele politice.

Rădăcinile comunităților ce trăiesc în Carpați provin din tradițiile păstorești, oamenii având multe elemente în comun: istoria, modul de viață, vocabularul, cultura și oieritul.

Citeste mai departe
 

 

Festivalul oierilor de la Bran, la a patra ediţie

A patra ediţie a „FESTIVALULUI OIERILOR - Târgul de produse tradiţionale”, va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2012, în Tohanul Nou Tabără - Bran, judeţul Braşov.

Citeste mai departe
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2

Who's Online

We have 4 guests online
Powered by PubliAgro.