Federatia Oierilor de Munte
Home Noutati
Noutati
FESTIVALUL OIERILOR - ediţia 2015 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 22 September 2015 10:17

FESTIVALUL OIERILOR - ediţia 2015

 

Cea de a VII-a ediţie a Festivalului Oierilor şi Târgul Produselor Tradiţionale va avea loc în perioada 25 - 27 Septembrie a.c., la Tohanul Nou - Tabără, judeţul Braşov, un loc devenit tradiţional pentru acest eveniment dedicat oieritului montan.

 

Festivalul Oierilor este organizat de: Federaţia Oierilor de Munte din România (FOM), Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Ecvine - Braşov, Asociaţia Crescătorilor de Taurine - filiala Braşov, Asociaţia "de la români pentru români", Primăria şi Consiliul Local Zărneşti.

 

Read more...
 

Festivalul Oierilor - târgul de produse tradiţionale, ediţia a V-a

Federaţia Oierilor de Munte din România împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Ecvine Braşov organizează „Festivalul Oierilor”.

Citeste mai departe
 

F.O.M. solicită Ministerului Agriculturii norme de venit diferenţiate pentru impozitare

Crescătorii de ovine din zonele montane se declară nemulţumiţi de normele de venit stabilite pentru impozitarea persoanelor fizice care lucrează în domeniul agriculturii, respectiv sectorul de creştere a animalelor.

Citeste mai departe
 

Oierii de munte solicită oficialilor MADR soluţii pentru problemele sectorului

Prin intermediul unei adrese destinate secretarului de stat al Ministerului Agriculturii, Achim Irimescu, oierii de munte solicită soluţii de ordin tehnic şi economic privind problemele sectorului.

Astfel, Federaţia Oierilor de Munte din România susţine că “Plata de agro-mediu a fost stabilită ca o sumă fixă la hectar şi reprezintă o compensaţie pentru pierderile de venit datorate costurilor suplimentare suportate de fermieri pentru reducerea densităţii animalelor la hectar pentru menţinerea biodiversităţii, prin aplicarea practicilor agricole tradiţionale.

Citeste mai departe
 

PROIECTUL TRANSHUMANŢA 2013

Transhumanţa oilor din Carpaţi 2013 - Ecou al istoriei comune carpatine

Transhumanța pastorală este o formă de deplasare a turmelor de oi conduse de ciobani ce se realizează pe durata unui anotimp, pe anumite trasee bine stabilite, pornind de la șesuri spre pășunile de munte în perioada verii, și apoi întoarcerea acestora când se apropie toamna, pentru iernat în satele de baștină . Fenomenul de transhumanță pastorală aparține prin excelență mocanilor transilvăneni și a fost determinat de insuficiența pașunilor și nutrețului față de bogăția oilor, a vitelor și cailor pe care le dețineau. Oierii sau ciobanii transilvăneni au fost elementul cel mai puternic şi persistent al unităţii naţionale peste graniţele politice.

Rădăcinile comunităților ce trăiesc în Carpați provin din tradițiile păstorești, oamenii având multe elemente în comun: istoria, modul de viață, vocabularul, cultura și oieritul.

Citeste mai departe
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2

Who's Online

We have 3 guests online
Powered by PubliAgro.